L´OSTEOPATIA

............................................................
.
Va esser descoberta en 1982 per al Dr. Andrew Taylor Still, aquest va començar a observar l'esquelet i la funció del cos humà en relació a aquest. Va descobrir que el bon funcionament d'un òrgan es basa en les relacions mecàniques equilibrades amb les estructures que ho envolten i un perfecte reg sanguini.

John Martin Littlejohn va arribar als Estats Units per recomanació médica i va arribar al Dr.Still per rebre ajuda amb la seva enfermetat i va quedar maravel.lat del tractament rebut, inmediatament va començar a estudiar sota les ordres del Dr. A.T.Still. Va constituir la primera escola de osteopatía d´Europa, la Bristish School Osteopathy .

John Wernham va estudiar de la mà de Littlejohn en uns temps en els quals la Osteopatia va sofrir grans canvis. Des de la mort de Littlejohn fins als nostres dies, John Wernham ha mantingut sempre vius els principis i la filosofia de Littlejohn. Desafortunadament, John Wernham va morir el 9 de Febrer de 2007, fins a l'últim moment va mantenir viu el espiritu de la Osteopatía tractant pacients i formant osteópatas en el seu col·legi. En l'actualitat existeixen vuit universitas a Anglaterra on es pot obtenir la Llicenciatura d´Osteopatía completan un curs de 4 anys.

Els Osteopatas anglesos estan enregistrats en el General Osteopathic Council, aquest és el registre millor considerat del món ja que tots els osteópatas inscrits en ell tenen un titol homologat i estan obligats a rebre cursos anuals per a la seva formació contínua.