EL MASSATGE TERAPEUTIC


Aquesta es remunta a mil·lennis enrere en temps prehistoricos on l'ésser humà ja sentia la necessitat d'acariciar el cos afligit d'alguna dolència.

Aquest ja esta molt documentat en molts textos històrics que daten des de fa més de 5.000 anys. La cultura Xinesa des de fa 2.500 anys (A.C ) amb el seu llibre Blanc Kong Fou, es considera el primer tractat del Massatge.
En Índia els llibres Vedas ( 180 anys ).
En Occident en els segles V i VI abans de Crist el període Grec, on s'utilitzava per a les persones que feien gimnàstica.
Els Romans influenciats pels Grecs adoptant els seus metges, filòsofs, el seu art i gran part dels seus costums.
En l'Edat Mitjana despues de l'època Romana, Europa cau en una època de foscor en temes d'art, medicina i ciència a causa del llast de la religió Cristiana.
En el Renaixement es preocupen per revisar els antics tractats que parlen de les tècniques que utilitzaven els grecs i romans.
Durant els segles XVI al XIX es va introduint en diferents tractats els temes en massatges, com remei als dolors reumáticos i processos articulessis.
En el segle XX els avanços no van ser el sufientemente ràpids a causa de la incorporació de aparatología mèdica, disminuint el massatge manual.