QUE ES L´OSTEOPATIA ?


En osteopatía la lesió sempre es manifesta en relació al moviment. No es detecta ni a primera vista, ni en postura estàtica, ni en una radiografia.
No es tracta d'un esquinç ni d'una fisura, en tot cas podríem parlar d'una microsubluxación articular. La nostra lesió engloba qualsevol modificació anormal de les posicions i moviments de les estructures; és a dir desequilibri, disfunció d'una articulació, ossos, músculs i fascias. Aquesta és una gran diferència enfront dels examenes clínics convencionals de la medicina alopática. La lesió ostepática sempre afeecta el moviment abans de provocar dolors o disfuncions orgàniques. Aquestes lesions de traduïxen en bloquejos, desequilibris a nivell articular que solen ser causats pro tramumatismos o agressions externes, o bé per un trastorn d'alguna funció interna. Tots tenim nombroses lesions osteopáticas, però només es manifesten aquelles que sol·licita el nostre cos, pels nostres moviments, treball o l'estrès que duem.

Moltes d'aquestes lesions tenen la seva raiz des de la vida intra-uterina ( posicions del cos de la mare ) o al moment del part ( excessiu temps, ajudes externes com fórceps, etc.), i així s'imprimeixen en la memòria del cos.
Pordrán manifestar-se de seguida o bé instal·lar-se sense cap i un bon dia, espertar-se per algun factor desencadenant. Unes altres vénen causades per agents externs. Per traumatismo, pot ser un accident: cop, caida, xoc emocional; també pot ser una acció repetitiva: les vibracions d'una màquina, una mala porstura perllongada, l'estrès d'una situació, etc. Després tenim altra causa a nivell de les funcions internes. Aquestes estan sotmeses a l'aire que respirem ( contaminat ), a la nostra alimentació ( sovint carencial i degenerada ) i els organos interns han de lluitar per a elimninar les substàncies nocives, si algun d'ells es cansa, es crea una sobrecàrrega i una alteració de tipus funcional i estructural, i és el principi d'una lesió estructural osteopática. La osteopatía és un sistema de diagnostic i tractament per a la cura, equilibri i recuperació del sistema musculo-esquelétic, basada en un coneixement precís de l'anatomia i de la fisiologia del cos humà. El tractament és totalment natural, sense aparells, ni medicines.

El osteópata fa servir les seves mans per a realitzar ajustaments que no són traumàtics ni dolorosos i d'aquesta forma integrar totes i cadascuna de les parts del cos. Sovint, l'origen del dolor es troba lluny de la zona afectada, per això el osteópata no solament se centrarà en el tractament dels sintomas si no que localitzarà i posarà remei a l'origen del seu problema.